9 تاثیر مثبت مدیتیشن در زندگی
مدت زمان زیادی است که محققان و متخصصان رشته های مربوط به علوم اعصاب ، روان شناسی ، روان پزشکی و سایر زمینه ها به تحقیقات متعدد و متفاوتی در زمینه مدیتیشن پرداخته اند . در این تحقیقات به درستی مشخص شده که مدیتیشن می تواند در زمینه های مختلفی از جمله فعالیت های روزمره ما در زندگی تاثیرات مثبتی را به جا بگذارد.
حتی در مطالعه ای که به تازگی بر روی افراد پر مشغله انجام شده چنین به دست آمده است که انجام مدیتیشن می تواند برای افراد در دنیای امروز هم چون یک زنگ تفریح به شمار رود و احساس بهتری را به آن ها منتقل کند.
ما در ادامه مطلب به تاثیرات شگفت انگیز انجام مدیتیشن در زندگی روزانه خواهیم پرداخت و شما نیز برای کسب اطلاعات بیشتر در این زمینه می توانید با سایت مایندر همراه باشید.
مدیتیشن و استرس
زندگی مدرن امکانات بسیار زیادی را در جهت آسایش و رفاه برای افراد به وجود آورده است اما در کنار چنین امکاناتی روزانه میزان بسیار بالایی از استرس و نگرانی نیز به افراد منتقل می شود.
بخش خاصی از مغز که با نام آمیگدال شناخته می شود مسئول رسیدگی به نگرانی و استرس در بدن است. این بخش خاص در مغز با ایجاد استرس و نگرانی در بدن و کمک به ترشح هورمون استرس باعث افزایش احتمال بقا در افراد مختلف می شود و به عبارتی تمایل ما به زندگی را بالاتر می برد.
در حین انجام مدیتیشن مغز فرمان های خاصی را به بخش آمیگدال می فرستد که طبق این فرمان ها آمیگدال فعالیت خود را بر اساس هیجان های سطحی کاهش داده و میزان ترشح هورمون استرس را پایین آورده و کنترل می کند.
بر اساس مطالعات انجام شده چنین بر می آید که مشکلاتی چون استرس بیش از حد ، اختلال های اضطرابی ، فوبیا ، افسردگی ، درد های جسمانی و غیره با استفاده از مدیتیشن می توانند کنترل و تا حدی درمان شوند.
مدیتیشن و حافظه
حافظه انسان به بخش های مختلف و متفاوتی تقسیم می شود که این دسته بندی به ما کمک می کند تا زندگی راحت تر و منظم تری را تجربه کنیم . یکی از این بخش های حافظه که در زندگی ما نقش اساسی دارد با نام حافظه فعال یا حافظه کاری شناخته می شود .
در این حافظه ما معمولا فعالیت های روزانه و کارهایی که برای آن ها برنامه ریخته ایم را نگه می داریم . انجام مدیتیشن به صورت روزانه و مداوم از آن جایی که فعالیت مفید این بخش از حافظه را بالا می برد موجب افزایش حجم حافظه کاری می شود.
به عبارت دیگر هر چه حجم حافظه کاری ما بالاتر باشد و بیشتر مورد استفاده قرار بگیرد حافظه بهتری را خواهیم داشت .
مدیتیشن و مهارت صحبت کردن
مهارت صحبت کردن که با نام سخنوری نیز شناختهمی شود یکی از مهم ترین مهارت های ارتباطی برای انسان در طول زمان و به ویژه در دنیای امروز به شمار می رود . مهارت صحبت کردن یا سخنوری به این صورت است که افراد می توانند در شرایط مختلف و مکان های متفاوت از کلمات درست و مناسب استفاده کنند تا پیام خود را به بهترین صورت برسانند.
در یک تحقیق و مطالعه که بر روی افرادی که تاکنون مدیتیشن انجام نداده بودند صورت گرفت چنین بر آمد که افرادی که به صورت مداوم در زندگی خود از تکنیک های مدیتیشن بهره می برند توانایی بالاتر و بهتری را در زمینه انتخاب کلمات و در واقع سخنوری دارند.
مدیتیشن و تمرکز
امروزه تمرکز کردن تبدیل به یکی از معضلات بزرگ در زندگی شده و به همین جهت بسیار از افراد از راهکار های متفاوتی بهره می برند تا بتوانند در طول روز و هنگامی که فعالیت های روزانه خود را انجام می دهند از تمرکز بالاتری برخوردار باشند.
تحقیقات نشان داده است، آن دسته از افرادی که به انجام مدیتیشن عادت دارند در برخورد با صداهای خارجی مزاحم عملکرد متفاوت و بهتری دارند. زیرا حواس این افراد با ایجاد صداهای مزاحم در مقایسه با دیگر افراد کمتر پرت میشود. مدیتیشن با کنترل تمام عوامل مزاحم به تمرکز شما کمک خواهد کرد.
مدیتیشن و کاهش غم و اندوه
یکی از جالب ترین ویژگی های مربوط به انجام مداوم مدیتیشن این است که طی یک تحقیق علمی ثابت شد تقریبا هفتاد و چهار درصد از افرادی که دارای نشانه هایی از افسردگی در درون خود بودند پس از انجام مداوم مدیتیشن احساس بهتری را تجربه کردند .
میزان این بهبود تا حدی است که پس از انجام مداوم مدیتیشن تعدادی از آن ها مصرف دارو های ضد افسردگی خود را کاهش داده یا به طور کلی قطع کردند.
به طور کلی مدیتیشن یکی از مواردی است که به داشتن حال خوب در افراد کمک کرده و میزان ترشح هورمون شادی را در آن ها افزایش می دهد.
مدیتیشن و خلاقیت
طبق یک آزمایش در نشریه هاروارد بیزینس که ارتباط بین تمرینهای مدیتیشن و بروز خلاقیت را بررسی کرده است نشان داد که 10 تا 12 دقیقه مدیتیشن کافی است تا خلاقیت افراد افزایش پیدا کند.
افرادی که در این آزمایش قرار داشتند، توانستد ذهن خود را پاک کنند تا بر روی کارهایی که در حال انجام آن هستند تمرکز بیشتری داشته باشند و در نهایت به راه حالهای بهتری برسند. مدیتیشن میتواند ایدهها را مستقیما در مغز شما به جریان میاندازد.
کلام پایانی :
مدیتیشن یکی از تکنیک هایی است که از دیرباز مورد استفاده افراد قرار می گرفته و به همین سبب دارای ویژگی های مثبت زیادی است. از جمله تاثیرات بارز و مثبت مدیتیشن در زندگی روزانه می توان به تاثیر آن در زمینه هایی چون حافظه ، تمرکز ، خلاقیت ، کاهش اضطراب و استرس ، کاهش میزان غم و افسردگی و … اشاره نمود.
سایت مایندر با استفاده از مدیتیشن صوتی به زبان فارسی می تواند به راحتی امکان انجام تکنیک های مدیتیشن را در هر زمان و مکانی را برای افراد به وجود آورد.