افسردگی چیست؟
افسردگی چیست؟
ناراحت بودن به مدت زیاد ، بی علاقگی به کار هایی که دوست داریم،کم شدن تمرکز،خستگی بیش از حد و…. از نشانه های افسردگی به شمار می روند .این بیماری، علاوه بر این که تاثیرات زیادی در افکار و احساسات و رفتار شما دارد، مشکلات جسمی را هم می تواند به وجود بیاورد.
افسردگی یک ضعف حساب نمی شود یا اینکه با چند روز مراقبت برطرف شود،این بیماری نیاز به پیگیری زیاد و درمان طولانی مدت و مراقبت مداوم دارد.اما امید خود را از دست ندهید همه ما می توانیم افسردگی را شکست دهیم.
هر چه قدر زودتر به این بیماری غلبه کنید،این بیماری اسان تر از بین می رود و زمان بیشتری برای لذت بردن از دنیا دارید .اولین قدم برای از بین بردن افسردگی شناخت علائم این بیماری است پس در ادامه مطلب درباره افسردگی با ما همراه باشید.
علائم و نشانه های کلی اختلال افسردگی :
1-احساس غم و ناامیدی
2-بی علاقگی به کار هایی که قبلا دوست داشته ایم
3-رنج کشیدن از مسائل پیش پا افتاده و زود عصبانی شدن
4-کم خوابی یا خوابیدن بیش از حد
5-بدون اینکه کار سنگینی انجام دهید خسته باشید
6-تغییرات زیاد در اشتها و وزن شما (کم و زیاد شدن وزن یا اشتها بدون هیچ دلیلی)
7-اضطراب
8-عذاب وجدان بی دلیل برای کار های کوچک گذشته
9-کم شدن تمرکز
10-کاهش قدرت شما در تصمیم گیری
11-فکر کردن به خود کشی و مرگ
12-درد های فیزیکی در بدن بدون هیچ دلیل خاص جسمانی
دلیل ایجاد افسردگی چیست؟
افسردگی اصلا به زندگی خوب یا بد شما کاری ندارد و همه انسان ها ممکن است در هر شرایط خوب یا بد دچار افسردگی شوند به همین علت آگاهی از این اختلال بسیار مهم است .
مهم ترین دلایل ابتلا به افسرگی شامل موارد زیر است:
تغییر مواد های شیمیایی مغز:مواد های خاصی در مغز وجود دارد که تاثییرات زیادی در اخلاق و رفتار افراد می گذارد و اگر این مواد های شیمیایی در مغز به هم بخورند شما دچار به افسردگی می شوید که یکی از مهم ترین دلایل افسردگی است.
ژنتیک:افسردگی میتواند ارثی باشد. به عنوان مثال اگر یک دوقلو همزمان به افسردگی دچار شوند به احتمال زیاد این افسردگی ارثی است.
شخصیت:انسان هایی که اعتماد به نفس پایینی دارند؛کسانی که توانایی مدیریت کردن استرس خود را ندارند یا کسانی که دائما انرژی منفی از خود بروز می دهند و بد بین هستند بیشتر در معرض این بیماری هستند.
عوامل محیطی:احتمال مبتلا شدن به این بیماری در کسانی که در معرض تبعیض،خشونت،فقر،سوء استفاده قرار دارند بیشتر است.
چگونه به افسردگی خود غلبه کنیم (درمان افسردگی):
خبر خوب این است که بیماری افسردگی در هر سنی و با هر علتی قابل درمان است .
افسردگی قابل درمان ترین اختلال در دنیای روان پزشکی می باشد.برای افسردگی شیوه های درمانی مختلف و زیادی وجود دارد و فهمیدن نوع افسردگی و انتخاب نوع درمان برای افسردگی به عهده پزشک متخصص اعصاب و روان است.
1- درمان افسردگی با روش های بدون دارو:
یکی از بهترین درمان های افسردگی که برای کاهش و بهبود حالت های این بیماری مورد استفاده قرار می گیرد مدیتیشن است.
تکنیک های خاصی از مدیتیشن جهت آرام سازی ، کنترل افکار منفی ، افزایش تمرکز بر روی خود درونی واقعی و .. انجام می شوند که تمامی این تکنیک ها برای بهبود افسردگی مفید هستند.
2-روش های درمان افسردگی با کمک دارو:
همانطور که می دانید به هم خوردن تعادل مواد های شیمیایی مغز می تواند انسان را به افسردگی دچار کند بنابر این دارو هایی وجود دارد که با استفاده از ان ها می توانیم با برگرداندن این مواد ها به حالت عادی افسردگی را از بین ببریم.
این دارو ها پس از یک یا دو هفته تاثیر گذاری خود را شروع می کنند و تاثیر کامل خود را نسبت به شدت بیماری بین 2 تا 3 ماه می گذارند.
بعد از درمان افسردگی به خصوص افسردگی های شدید، دکتر از بیمار می خواهد قرص ها را تا حداقل 6 ماه یا حتی بیشتر ادامه بدهد.
3-ایا ما میتوانیم که خودمان این بیماری رو از بین ببریم؟
نمی توان بعد از ابتلا به اختلال افسردگی به صورت عادی تلاش کرد تا آن را کاملا از بین برد اما انجام فعالیت هایی چون ورزش کردن ، انجام کارهای هنری ، مدیتیشن کردن ، ارتباط با دوستان و نزدیکان و .. همگی در راستای کاهش علائم و شدت اختلال افسردگی مفید هستند.
به همین علت برای درمان پایه ای و کامل بهتر است فرد به یک پزشک متخصص در حوزه اختلالات روانی مانند روان شناس یا روان پزشک مراجعه کند .
کلام پایانی :
اختلال افسردگی یکی از رایج ترین اختلال های روانی است که در بین مردم بیش ترین فراوانی را دارد اما آگاهی از نکته هایی باعث می شود تا بتوانیم این بیماری را بسیار راحت تر و سریع تر درمان کنیم.
روش های مختلفی جهت درمان اختلال افسردگی وجود دارد که از جمله این روش ها می توان به روش های غیر دارویی و روش های دارویی اشاره کرد.